Bröllopsinfo

Bokning
Vi erbjuder bröllopsarrangemang under perioderna januari-mars, samt måndagar under perioden 25 juni-6 augusti.

Vigselplats
Många väljer att gifta sig på och omkring Omberg. Alvastra Klosteruin är också en populär plats. I området finns många 12 kyrkor inom en radie av 2,5 mil.

Antal gäster
Minimiantal är 60 personer för att abonnera hela Ombergs Turisthotell. Max antal i Stora matsalen Omma är 90 personer och totalt med lilla matsalen Ellen Key 120 personer.

Bröllopspaket
Vi har ett Bröllopspaket där följande ingår:

  • Trerätters middag med vinpaket eller alkoholfritt dryckespaket
  • Bröllopstårta
  • Kaffe & avec till tårtan
    (tårtan går att byta ut mot tilltugg till brudskålen).

1265 kr per person

Meny
Ni meddelar oss om ni önskar vegetarisk, fisk eller kött till varmrätt. Därefter skickar vi ett menyförslag som vi utgår ifrån. Menyerna brukar skickas ungefär 3 månader innan bröllopet.

Dryck
Innan bröllopet erbjuds ni att proväta menyn. Vår Sommelier väljer ut dryck till menyn såväl ett Vinpaket samt ett alkoholfritt dryckespaket. Detta får ni möjlighet att beställa detta till menyn när ni proväter. Vi bjuder på maten men ni betalar för drycken.

Bordsplacering
Vi har tre olika bordsplaceringsförslag som vi mailar till er när vi fått preliminärt antal.

Barn
Alla barn är välkomna! Meddela gärna vid bokning hur många barn det är och om de önskar samma meny som övriga eller en barnmeny.

Brudskål
Vi serverar brudskålen i trädgården när vädret tillåter alternativt på vår veranda. Vid regn och på den kalla årstiden serveras brudskålen i matsalen Sverker.

Blomsterarrangemang
Ni ordnar själva med det blomsterarrangemang ni önskar.

Placeringskort
Ni skriver och lämnar bordsplaceringskorten sorterade efter bord till oss samma dag.
Om ni vill lägger vi ut dem på borden, annars tar ni hand dom det själva.

Bordsplaceringsöversikt
Er bordsplaceringsöversikt sätter vi upp i hallen på vår öppna spis. Har ni flera fördelar vi dem på olika ställen i hallen.

Presentbord
Presentbordet är placerat i hallen eller enligt överenskommelse.

Wi-Fi/PC-kanon
Vi har gratis, trådlöst Wi-Fi på hela pensionatet. Det finns även en PC-kanon som kan användas om någon vill visa en film/bilder under middagen.

Toastmaster/madame/värdpar
Vi har ett baskörschema som vi skickar till dem innan och stämmer av hur middagen kommer att avlöpa. Det är önskvärt att vi så snart som möjligt får kontaktuppgifter till toastmaster/madame/värdpar så att vi kan stämma av med dem löpande.

Bröllopstårta
Vi beställer bröllopstårta från närliggande konditori. Meddela oss om ni har några speciella önskemål. Annars beställer vi den med utgångspunkt från desserten.

Bar
Vi ställer upp en bar efter avslutad middag. Meddela gärna gästerna detta. Där kan ni köpa öl, vin och enklare drinkar såsom Gin & Tonic. Antingen betalar gästerna för det själva eller så har ni fri bar och det kommer på faktura.

Dans
Ni dansar i vår lokal Sverker till levande musik, diskjockey eller Spotify.

Musik
Vi använder oss av Matte & Fegges när vi hyr in högtalare och DJ. Pris från 3500 kr.

Vickning
Korv med bröd 65 kr per person.
Foccacia med grillade grönsaker 105 kr per person.
Janssons frestelse, ost, smör, bröd 105 kr per person.

Öppethållande
Vi har tillstånd att servera alkohol till kl. 01.00 och kl. 01.30 ska alla ha lämnat lokalen. Vi kan söka hos kommunen att hålla öppet till kl 02.00 eller 03.00.
Pris 2500 kr per timme.

Övernattning
Vi har 28 bäddar fördelat på 13 dubbelrum och 2 enkelrum.
Pris per person och natt är 795 kr inkl. frukost.

Frukost
Frukosten ingår i login för de som sover på pensionatet. För övriga som vill ansluta till frukosten kostar det 100 kr per person och detta behöver förbokas. Frukosten serveras 08.00-09.30 eller enligt överenskommelse.

Betalning
Ca 1 månad innan bröllopets start skickar vi en faktura på abonnemangsavgiften som är
22 260 kr. Resterande belopp faktureras i efterhand. Vi debiterar vin per flaska om det blir fler påfyllningar än det som ingår i paketet.