Konferensinfo

Tillsammans i konferenslokalen eller uppdelade i smågrupper. I skuggan på verandan eller i ett vindskydd i skogen. Hitta den optimala konferenslokalen här på Ombergs Turisthotell!

Hela Ombergs Turisthotell är en mötesplats!

Här har ni möjlighet att konferera ostört och under informella former, då hela pensionatet kan bokas och användas enbart av er. Vi har traditionella konferenslokaler men som konferensgäst har ni då även tillgång till de allmänna utrymmena som finns. Trådlöst internet finns på hela pensionatet.

Många väljer att nyttja naturen som konferenslokal antingen genom walking-meeting eller genom att förlägga mötet på trevliga platser i området t ex Alvastra klosterruin eller utanför Sverkersgården.

Ombergs Turisthotell
Ombergs Turisthotell byggdes 1914 och har sedan dess varit en mötesplats med pensionat och restaurang både för företag och privatpersoner. Den stora röda träbyggnaden med utsikt över Vättern och Östgötaslätten är en perfekt mötesplats för grupper som vill konferera ostört under mindre formella former och låta miljön inspireras till att få ut det resultat som är tänkt.

Konferenslokaler
Vi har två konferenslokaler där det finns PC-kanon, trådlöst internet, whiteboard, blädderblock, papper, pennor, frukt & vatten. På pensionatet och i restaurangen finns möjlighet att använda våra gemensamma utrymmen samt verandor och balkonger för att sitta och arbeta i smågrupper. Dessa går även att nyttja för samkväm före och efter middagen.

Boende
Ombergs Turisthotell erbjuder 13 dubbelrum och 2 enkelrum totalt 28 bäddar. Pensionatsrummen är personligt inredda med utsikt mot slätten eller skogen. Handfat, morgonrock och handduk finns på varje rum. Dusch och toalett är gemensamt precis som i svunnen tid. Vi har flera balkonger som sträcker sig runt huset, där ni kan mysa i våra härliga utemöbler. Inomhus har vi flera allmänna utrymmen där ni kan sitta och umgås efter middagen. Vid behov av fler bäddar, samarbetar vi med andra aktörer i området.

Mat och dryck
Vi jobbar så långt det går med närproducerade och ekologiska råvaror. Det finns många duktiga odlare & producenter i området. Vi tar våra råvaror från berget, slätten, skogen och Vättern. Så långt det är möjligt är våra råvaror ekologiska.

Följande ingår de olika måltiderna:

 • Förmiddagsfika
  Kaffe/te & smörgås på ankomstdagen, sedan bakverk.
 • Tvårätters lunch
  Serverad varmrätt & dessert, bröd, smör, vatten/mineralvatten, kaffe/te.
 • Eftermiddagsfika
  Kaffe/te & bakverk.
 • Fyrarätterssupé
  Bröd, smör, vatten/mineralvatten, kaffe/te.
 • Dryckespaket
  Till våra fyrarätterssupéer erbjuder vårt Vinpaket, Ölpaket eller Alkoholfritt dryckespaket. Detta innebär utvalda drycker till varje rätt. Det går givetvis också bra att beställa öl, alkoholfri dryck, vin per glas eller flaska.
 • Bar
  I vår lilla reception/bar finns det möjlighet att beställa alkoholfria drycker, öl, vin, avec, drinkar, kaffe & te.
 • Frukost
  Vår pensionatsfrukost består av lokala råvaror och hembakat surdegsbröd. Frukost på vardagar serveras enligt de tider ni har önskemål om. På helger är frukosten 08.00-09.30 om inte annat är överenskommet. 

  Under perioden 14 november- fram till jul tar vi inte emot konferensbokningar, då våra konferenslokaler används för Julbord. Vi samarbetar dock med Stocklycke Vandrarhem för konferenser under denna period.

Kontakt

Telefon: 0144-330 02
Mail: info@ombergsturisthotell.com

 

Tvådagarskonferens

Dagar med effektiva möten och pauser med promenader på berget. Vällagade luncher och en fyrarätterssupé på kvällen. 

Läs mer

Vegetarisk konferens

Njut av utsikten en tidig morgon innan konferensen startar. Möt, inspireras och njut av vad kockarna tillagar av vegetariska råvaror.

Läs mer

Helpensionskonferens

Tidig morgon på kontoret och en rykande kopp kaffe vid ankomst. Möten med mål och fyrarätters när skymningen faller.

Läs mer

Lunch-lunchkonferens

Uppstart på jobbet och fortsatta samtal i bilen. Vällagad lunch vid ankomst och  fyrarättersmiddag efter konferensen.

Läs mer

Dagkonferens

Komma bort från kontoret och fokusera helt på mötet. Få inspiration i en annan miljö och njuta av god mat. 

Läs mer

Walkingmeeting

Vandring på berget och kreativa möten längs vägen. Reflektioner i konferensen och god mat i restaurangen.

Läs mer

Aktivitetskonferens

Skattjakt på marken eller Zipline bland trädtopparna. Inspirerande möten och glada skratt vid fyrarätterssupén.

Läs mer