Njut av berget, skogen, slätten och Vättern!

Boka en helpensionskonferens så bjuder vi på en upplevelserik guidning för hela gruppen!

Mittemellan Stockholm & Göteborg, Linköping & Jönköping ligger Ombergs Turisthotell. Med milsvid utsikt över Östgötaslätten och Vättern, får ni möjlighet att konferera ostört och under informella former, då hela pensionatet kan bokas och användas enbart av er.

Vi lagar vår mat av närproducerade och ekologiska råvaror och blev av White Guide 2014 utsedda till Östergötlands bästa restaurang.

Välj mellan följande teman:

Ombergssagan
Vandringen tar er med till Ombergs mest natursköna och sevärda platser. Er guide berättar om bergets spännande historia med övernaturliga väsen, Kung Sverker, författarinnan Ellen Key och Alvastra kloster.

Ellen Key – i författarinnans fotspår.
Ellen Key levde i början av 1900-talet och var en känd författarinna och pedagog. Vid 60 års ålder byggde hon sitt hem Strand vid foten av Omberg. Ni får göra en lättare vandring i omgivningarna och vår guide ger er en inblick i livet i början på förra seklet.

Alvastra Klosterruin
År 1143 kom en skara munkar till Alvastra. De hade färdats en lång väg från sitt cistercienserkloster i Frankrike. Vid Ombergs fot byggde de nordens första kloster. Vår guide berättar om den betydelse klostret fick för det framväxande medeltida Sverige.

Sverkersgården
Vår guide tar er med till Kung Sverkers kungsgård, där allt inte är som det verkar. På denna guidningen får ni höra mer om kungamord, spännande historiska fynd och besöka Sveriges arkeologiska fältcentrum i början på 1900-talet.

Boka på 0144-330 02.

Helpension

  • Förmiddagskaffe med smörgås.
  • Tvårätters lunch inkl. serverad varmrätt, smör, bröd, loka/lättöl, kaffe & dessert.
  • Fyrarätters supé inkl. smör, bröd, loka/lättöl, kaffe.
  • Övernattning i charmiga pensionatsrum.
  • Pensionatsfrukost.
  • Guidning 1- 2 timmar.

Skicka offertförfrågan.

Konferenslokal pris från 1000 kr per dag.
Lokalen är utrustad med trådlöst internet, pc-kanon, whiteboard, blädderblock, papper & pennor, frukt & vatten.

Samtliga priser på konferens exklusive moms.