Tillgänglighet

Ombergs Turisthotell
Ombergs Turisthotell byggdes 1914 och har alltid varit restaurang och pensionat. Då det är ett gammalt hus har vi inte hiss. Vår restaurang ligger på nedre plan. Våra servitriser checkar också in er. ring på våra klocka om ni inte ser oss..

Parkering
Parkeringen är grusad och något ojämn. Det går att parkera bilen direkt i anslutning till plattorna och det är ca 15 m fram till entrén.

Entré
Det är fyra trappsteg upp till dörrarna som går att öppna upp helt. Det finns en tre meter flyttbar rullstolsramp ( införskaffad 2015 ) att rulla upp rollator, rullstolar och barnvagnar. Säg till så hjälper vi dig. Ledstången utanför leder inte ända fram till dörren.

Hallen
Dörren som leder in till stora hallen går också att öppna. I hallen finns tre toaletter, varav en har en bredare ingång och har handikappshandtag.

Nedre plan
Här finns alla matsalar och konferenslokaler, samt sällskapsrum. De flesta trösklar som finns är låga och vi assisterar gärna. Frukost, luncher & middagar serveras av oss. Säg gärna till om ni behöver extra plats för t e x rullstol, rollator, barnvagn eller önskar barnstol. Vi har en mikro och värmer gärna er barnmat och/eller vatten. Det kan bli hög ljudvolym i den stora matsalen om det är många gäster, säg gärna till om ni vill sitta lite tystare så försöker vi göra vad vi kan för att lösa det på bästa sätt.

Trappen
Upp till andra våningen finns 20 trappsteg med en avsats. Det finns en ledstång upp till första avsatsen och vidare de sista trappstegen.

Andra våningen
Här finns våra 15 pensionatsrum. På varje rum finns handfat. Duschar och toaletter ligger längst ner till höger. Där finns två utrymmen med duschkabin och toaletter. Samt att det finns tre toaletter på nedre plan. Det finns ingen hiss till andra våningen.

Husdjur
Vi älskar hundar och djur, men dessvärre har vi inga rum där vi tillåter husdjur, förutom ledarhund.

Matallergi/vegetarian/specialkost/dieter
Vi jobbar mycket med lokala och ekologiska råvaror. Vänligen meddela vid bokning om du har några matallergier så anpassar vi menyn efter detta. Vi presenterar all mat muntligen vid bordet, men önskar ni en skriftlig presentation så finns det också.

Övriga allergier
Vi använder mikrotrasor och mikrorengöringsmedel, samt tvätt utan skadliga kemikalier. Meddela gärna vid bokning om du har några allergier.

Wifi
I hela huset finns det anslutning till trådlöst internet. Vi har inte TV men kan ordna TV-visning med projektor om programmet sänd på TV4 eller SVT play.

Tips & idéer
Vi jobbar för att alla som vill besöka oss ska kunna göra det. Vi tar gärna emot tips & idéer på hur vi kan bli ännu bättre för att uppfylla era önskemål. Är det något du saknar i vår information hör gärna av dig. Vi finns här för er!