Mat- & dryckesfilosofi

Närodlade örter och ekologiska viner. Härrökt röding och hembakat surdegsbröd. Vi använder det som finns omkring oss och som är producerat med hänsyn till naturen här på Ombergs Turisthotell.

Vår filosofi är enkelt och gott. Vi jobbar uteslutande med ekologiska- & eller närproducerade råvaror utifrån säsong. Det finns många duktiga producenter i trakten så det är lätt för oss att hitta högkvalitativa råvaror! Köttproducenter, grönsaksodlare, fiskare, dryckestillverkare- alla finns i vår närhet. När vi behöver köpa långtifrån såsom viner väljer vi från småskaliga producenter som arbetar med hänsyn på miljön.

När råvarorna kommit till oss, tillreds de med kärlek i köket av våra duktiga kockar. Allt mjuk bröd och fikabröd, bakas här. Vi har en egen rök på baksidan där vi röker kött, fisk och grönsaker och vi har också en liten tork för svamp och örter. Det görs långkok och gåsleverpastej, stoppas korv och syras grönsaker, kokas fonder och groddas.

Vi älskar vårt jobb så fråga gärna oss om våra råvaror, drycker eller maträtter så berättar vi mer om producenter, urval och tillagningssätt!

Vi vill att du ska njuta det där lilla extra hos oss, därför erbjuder vi mat & dryck i kombination i form av Vinpaket, Ölpaket eller Alkoholfritt Dryckespaket. För dig som vill få ytterligare en dimension på detta, bokar ni Vinprovning i egen regi. Då får ni prova två viner till varje rätt, Sommelier eller Servitrisen berättar lite mer ingående om druvor, producent & tillverkning och sedan får ni själva dofta, smaka och prata om mat & dryck!

Varmt välkomna att njuta med oss här på Omberg!