Ombergs
Turisthotell

Ring eller maila oss om du vill boka en aktivitet.

Vandring

Vandring- upplev Omberg till fots under alla årstider!

Kartan i handen och blicken i skyn. Utmärkta leder eller på eget upptrampade stigar på berget!

Med Ombergs Turisthotell som bas finns oändliga möjligheter till vandring. På berget finns såväl orörda stigar som markerade leder varav vissa passerar direkt utanför hotellet. Naturen är mycket varierande och här finns bokskog, slukrännor och branta stup för att nämna några!

Många väljer att ta en tur upp till Ombergs högsta punkt som kallas Hjässan och därifrån är utsikten milsvid över slätten. Du vandrar i varierad terräng och det finns utmärkta leder från 2 km eller kanske antar du utmaningen och vandrar den 27 km långa leden runt hela Omberg? Vi har har kartor och hjälper gärna till att visa en passande tur för just er. Önskar ni få med er något ätbart på vägen kan vi ordna Matsäckslunch.

  • Ellen Keys led 6 km
  • Delar av Ellen Keys led och Älvarumsled ca 13 km
  • Omberg runt 27 km

Många leder går att korta av samt göra längre, prata med oss så ger vi er våra bästa tips.

Ombergs Zipline

Boka plats på Höghöjdsbanorna under din vistelse på Ombergs Turisthotell!

Svävandes mellan träden eller fritt fall utför ett stup. Hinder i luften eller hjärnan som spärrar!

Vid Ombergs höghöjds- och ziplinebanor står naturupplevelsen i centrum! Banorna som besår av två höghöjdsbanor samt sex zip-linebanor är placerade i fantastisk, ljus bokskog och i rustik trollsk barrskog. Höghöjdsbanorna är hinderbanor fast ovan mark. Med en sele, hjälm och säkerhetslinor vandrar ni runt banan och genom de olika momenten. Ena banan är 4 meter ovan mark belägen mitt i Ombergs fantastiska bokskog och har enklare stationer. Andra banan är ca 10-12 meter ovan mark belägen i en härligt mörkgrön granskog strax intill den andra banan och är något tuffare både vad gäller höjden och karaktären på stationerna.

Förutom Höghöjdsbanorna finns också Ziplinebanorna. En zipline är en vajer spänd mellan två träd. Sele och säkerhetslinor kopplas till vajern och sedan är det bara att kasta sig utför. Det finns olika typer av banor – någon med springstart utför ett stup, en annan med fritt fall! Vi ordnar gärna med picknick om ni vill ha med att njuta av mellan äventyren!

Tillsammans med en instruktör får ni prova på både höghöjdsbanor och ziplinebanor.

Länk till kl. 10.00 bokningar Ombergs Zipline

Länk till kl 13.30 bokningar Ombergs Zipline

  • 650 kr per person för ca 3 timmar. Gäller på Ombergs Ziplines fasta avgångar.
  • Grupper kan boka andra tider.
    Pris 650 kr per person. Minimumdebitering 5200 kr.