Om oss

Kontakta oss

Ring, maila eller skicka en förfrågan när du vill boka något.
Bokningen har öppet alla dagar året runt!

Besök oss

Ombergs Turisthotell, Alvastra, 599 93 Ödeshög

Ring oss

0144-330 02 eller 0733-033 002

Epost

info@ombergsturisthotell.com

Om oss

Bakar surdegsbröd i köket och bokar konferenser på kontoret. Anlägger trädgården och serverar i restaurangen. Jonas, Linda, Marcus och Pernilla Larsson, är sedan mars 2007 ägare av Ombergs Turisthotell!

Vi, Marcus och Jonas är bröder och kommer ursprungligen från Vadstena. Detsamma gör Pernilla medan Linda är född och uppvuxen i Stockholm. Att få driva ett hotell var en dröm som länge funnits och då framför allt att få ta sig an just Ombergs Turisthotell. När hotellet blev till salu vintern 2006/2007 fanns det inga tvivel om att tiden var inne att förverkliga drömmen!

Under åren som gått har vi anställt många underbara medarbetare som tillsammans med oss utvecklat Ombergs Turisthotell. Vi har sju åretruntanställda  och många duktiga ungdomar från bygden, som jobbar när vi behöver hjälp.

Med omsorg tar vi alla hand om er gäster och har siktet inställt på att förvalta fastigheten, bevara dess charm och använda dess potential. Vi samlar ihop allt det goda som finns i vår närhet och i köket förädlas det och sedan låter vi våra gäster få njuta av berget, skogen, slätten och Vättern.

Vi har öppet året runt för såväl privatpersoner som företagsgäster. Vi hoppas att du ska trivas på denna fantastiska plats lika mycket som vi gör!

Välkommen att njuta av skogen, Vättern, slätten & berget!

Övrig info

Alla rum har badrock och handfat. Våra renoverade badrum där man låser om sig finns i mitten på våning 2.

Incheckning

Från 15:00

Utcheckning

Fram till 10:00

Djurpolicy

Ej tillåtet (endast ledarhundar)

Wifi

Fritt

Tillgänglighet

Ombergs Turisthotell byggdes 1914 och har alltid varit restaurang och pensionat. Då det är ett gammalt hus kan temperaturen i rummet ändras beroende på vädret. Prata med oss så hjälper bästa sätt. Vår restaurang ligger på nedre plan och det finns ingen hiss till andra våningen. Vi servitriser, det är också vi som checkar in er. Om ni inte ser oss i matsalen, ring på klockan!

Det är fyra trappsteg upp till dörrarna som går att öppna upp helt. Det finns en tre meter flyttbar rullstolsramp att rulla upp rollator, rullstolar och barnvagnar. Säg till så hjälper vi dig. Ledstången utanför leder inte ända fram till dörren.

Dubbeldörrarna som leder in till hallen går att öppna helt. I hallen finns tre toaletter, varav en har en bredare ingång och handikappshandtag vid toalettsstolen.

Här finns alla matsalar och konferenslokaler, samt sällskapsrum. De flesta trösklar som finns är låga och vi assisterar gärna. Frukost, luncher & middagar serveras av oss. Säg gärna till om ni behöver extra plats för t e x rullstol, rollator, barnvagn eller önskar barnstol. Vi har en mikro och värmer gärna er barnmat och/eller vatten. Det kan bli hög ljudvolym i den stora matsalen om det är många gäster, säg gärna till om ni vill sitta lite tystare så försöker vi göra vad vi kan för att lösa det på bästa sätt.

Upp till andra våningen finns 20 trappsteg med en avsats. Det finns en ledstång upp till första avsatsen och vidare de sista trappstegen.

På andra våningen finns våra 14 sovrum. Alla rum är personligt inredda och ganska små. På varje rum finns handfat och morgonrock. Dörrarna är försedda med vanligt nyckellås och dörrstängare. I mitten på andra våningen finns våra fyra nyrenoverade duschar med toalett. Alla fyra är separata där man låser om sig. 

Vi älskar hundar och djur!  Det är dock inte tillåtet att ta med dem till sovrum, allmänna utrymmen och matsalar. Har du  ledarhund meddelar du oss detta.

Vi jobbar mycket med lokala och ekologiska råvaror. Alla våra menyer går att få veganska eller vegetariska. Vänligen meddela vid bokning dina önskemål och om du har några matallergier så anpassar vi menyn. Vi presenterar all mat muntligen vid bordet, men önskar ni en skriftlig presentation så finns det också.

Vi använder mikrotrasor och mikrorengöringsmedel, samt tvätt utan skadliga kemikalier. Meddela gärna vid bokning om du har några allergier.

I hela huset finns det anslutning till trådlöst internet. Vi har inte TV men kan ordna TV-visning med projektor om programmet sänd på TV4 eller SVT play.

Vi har en stor och gratis parkeringen som är grusad och något ojämn. Det går att parkera bilen direkt i anslutning till plattorna och det är ca 15 m fram till entrén. Parkeringen närmast ingången är avsedd för de som har behov av detta. 

Laddstolpar för elbilar finns på finns på Ombergs Golf Resort 7 km härifrån och på Dinners i Ödeshög ytterligare 2 km bort.

Vi jobbar för att alla som vill besöka oss ska kunna göra det. Vi tar gärna emot tips & idéer på hur vi kan bli ännu bättre för att uppfylla era önskemål. Är det något du saknar i vår information hör gärna av dig. Vi finns här för er!

Hitta hit

Snabbt via motorvägen eller i lugn takt på slingriga grusvägar. Med bil och buss eller på cykeln med eller utan motor. Vägar och färdsätt är många till Ombergs Turisthotell!

Vid Ombergs södra fot, med bokskogen bakom oss och med milsvid utsikt över slätten & Vättern, ligger Ombergs Turisthotell! Vi finns belägna mittemellan Vadstena & Gränna, Linköping & Jönköping, Stockholm & Göteborg, bara 9 km från E4:an

Med bil tar ni av vid Ödeshög från E4:an och kör norrut. Vid skylten Turisthotellet svänger ni vänster då ser ni det stora röda trähuset, Ombergs Turisthotell!

Kommer ni norrifrån tar ni höger mot Alvastra vid Ombergs slut.

Med buss är närmsta hållplats Alvastra Gård, hit går det bara ett par bussar per dag. Den andra hållplatsen är Hästholmen 3 km härifrån.

Det går att boka närtrafik om bussen bara går till Ödeshög. Bokas hos beställningscentralen på telefonnummer 0771-71 10 20 senast två timmar innan du vill resa. Du kan beställa närtrafik upp till två veckor i förväg.

Öppettider

Öppet alla dagar, ring eller maila så bokar vi in dig!

Snöigt februari eller solig sommar. Lördagslunch som bokas samma dag, konferens eller supé med övernattning med företaget eller med släkt och vänner. Vi har öppet för bokning året runt på Ombergs Turisthotell!

Lunch

Alla lördagar

Ni kan boka bord till kl. 12.00 eller kl. 14.00 på lördagar. Många vardagar under våren, hösten och vintern (ej under sommaren) kan ni boka trerätters lunch med ankomst mellan kl. 12.00-13.00. På vardagar är det en fast meny som varierar utifrån säsong.

Vandringslunch

Alla dagar året runt kan ni beställa vår Vandringslunch!
Den passar som lunch eller middag att förtära här hos oss , på berget, på sjön eller hemmavid. Ni bokar senast dagen före och hämtar upp den här i restaurangen den tid ni önskar på vardagar. Lördagar och söndagar gärna före kl. 11.30.

Fyra- eller femrätters supé

Måndag – söndag serverar vi femrätters supé.

Söndag – torsdag serverar vi även fyrarätters rätters supé.

Boka bord!
Ring oss för den dag ni önskar boka och om ni önskar komma kl. 18.30 eller 19.00.

Presentkort

Till någon som har allt eller till den som behöver. En bestämd upplevelse eller belopp att förvalta.
Ge bort ett Presentkort från Ombergs Turisthotell
!

Du kan alltid köpa ett presentkort på valfri summa eller färdiga paket, luncher, middagar och aktiviteter.

Maila ditt önskemål och din adress så skickar vi faktura och presentkort på önskad produkt. Presentkortet blir giltigt så snart ni betalt fakturan.

Valfri summa från 275 kr.
Supépaket två personer 3980 kr.
Vandringslunch två personer 550 kr.
Trerätters lunch två personer 1050 kr.
Vardagsmyspaket två personer från 2980 kr.

Samverkan

Ägg från granngården och KRAV-märka grönsaker från Hermelins. Guidningar med Wettersaga och kajakpaddling med Vätternevent. Vi väljer våra leverantörer med omsorg på Ombergs Turisthotell!

Bondens Skafferi

Många av våra lokala råvaror levereras till oss

Alvastra Kungsgård

Ekologiska kravägg & kalvkött

Sjöarps rökeri

Kött & fisk

Wästanå gårdsslakteri

Lamm & kyckling

Jonny Ståhl

Vätternfisk

Särtshöga vingård

Äppelmust, äppelcider, mousserande vin

Väversunda bärodling

Rabarber, jordgubbar, smultron, körsbär

Hermelins

KRAV-märkta grönsaker

Stallbergs lantbruk

Ekologiska Grönsaker

Assarsson trädgård

Gurka & tomater

Alvastra Kungsgård

Hallon & jordgubbar

Sommenfisk

Fisk, löjrom

Martin & Servera

Basvaror

Adolfsnäs handelsträdgård

Gurka, björnbär

Kloster och Ström

Sprit

Lysings konditori

Glutenfritt bröd, bröllopstårtor

Löt Gårdsmejeri

Ost och handkärnat smör

Hjo Grosshandel

Vin

Väderstad centralkonditori

Knäckebröd

Found on the ground

Aroniajuice

Bandol Import

Vin

Makarna Svärd

Vin

Winetrade

Vin

Principium Dryck AB/Skoogs Vinhandel

Vin

Rosteriet i Vadstena

Ekologiskt kaffe

Centralbryggeriet i Linköping

Öl

Nääs gårdsbryggeri

Öl

Rudenstams i Gränna

Alkoholfri must, nektar och cider.

Brunneby musteri

Havtornsnektar, körsbärsnektar

Oenoforos

Vin

Konstutställning

Iréne Nordh har sina tavlor här på Ombergs Turisthotell året runt. Välkomna att ringa och bestäm en tid för att se hennes konst, eller boka in er på Ombergs Turisthotell för lunch, middag eller något av våra paket och beskåda konsten samtidigt.

Iréne inspireras av naturen, slätten med dess horisonter, ljuset och de stämningar det skapar. När hon gestaltar något, det kan vara stilleben eller inre och yttre landskap, då är färgen viktigare än formen och processen lika viktig som resultatet.