Konferens

Ombergs
Turisthotell

Välkommen att boka er konferens. Vi erbjuder dagkonferens, helpension och flerdagarskonferens.
Skicka en bokningsförfrågan, ring eller maila oss!

Effektiva möten och vandring på Omberg för ny inspiration. Vällagad mat och avkopplande aktiviteter inne eller ute. Boka er konferens här på Ombergs Turisthotell!

Vi har flera olika mötesrum och allmänna utrymmen för tillgodose de olika behov som finns. Ombergs Turisthotell vill erbjuda en unik mötesmiljö. Ta kontakt med oss så kan vi tillsammans komma fram till ett passande upplägg för just er.

Konferensinformation

Tillsammans i konferenslokalen eller uppdelade i smågrupper. I skuggan på verandan eller i ett vindskydd i skogen. Hitta den optimala konferenslokalen här på Ombergs Turisthotell! 

Hela Omberg är en mötesplats!
Här har ni möjlighet att mötas ostört och under informella former, då hela pensionatet kan bokas och användas enbart av er. Vi har traditionella konferensrum men många väljer också att använda de allmänna utrymmena som finns. Trådlöst internet finns på hela hotellet. Många väljer att nyttja naturen som konferenslokal. Antingen genom walking-meeting eller genom att förlägga konferensen på trevliga platser i området, i ett vindskydd eller kanske ner vid Alvastra klosterruin.

Ombergs Turisthotell
Ombergs Turisthotell byggdes 1914 och har sedan dess varit en mötesplats med pensionat och restaurang både för företag och privatpersoner. Den stora röda träbyggnaden med utsikt över Vättern och Östgötaslätten är en perfekt mötesplats för grupper som vill konferera ostört under mindre formella former och låta miljön inspireras till att få ut det resultat som är tänkt.

Konferenslokaler
Om ni behöver projektor,  whiteboard, blädderblock, papper & pennor ordnar vi det. Ni kan sitta i våra konferenslokaler eller gemensamma utrymmen samt verandor och balkonger. Dessa går även att nyttja för samkväm före och efter middagen.

Övernattning

Ombergs Turisthotell har 14 sovrum totalt 28 bäddar. Sovrummen är personligt inredda med utsikt mot slätten eller skogen. Handfat, morgonrock och handduk finns på varje rum. Våra nyrenoverade duschar och toaletter där man låser om sig finns i mitten på samma våning som rummen precis som i svunnen tid.

Mat och dryck

Vi jobbar så långt det går med närproducerade och ekologiska råvaror. Det finns många duktiga odlare & producenter i området. Vi tar våra råvaror från berget, slätten, skogen och Vättern.

Följande ingår de olika måltiderna:

Förmiddagsfika
Kaffe/te & härbakt bröd med lokala råvaror på ankomstdagen, sedan härbakt bakverk.

Tvårätters lunch
Serverad varmrätt & dessert, bröd, smör, vatten/mineralvatten, kaffe/te.

Eftermiddagsfika
Kaffe/te & härbakt bakverk.

Fyrarätterssupé
Serverad meny.

Dryckespaket
Till våra fyrarätterssupéer erbjuder vårt Vinpaket, Ölpaket eller Alkoholfritt dryckespaket. Detta innebär utvalda drycker till varje rätt. Det går givetvis också bra att beställa öl, alkoholfri dryck, vin per glas eller flaska.

Bar
Det går bra att beställa från oss och slå sig ner på lämplig plats före eller efter middagen.  Vi erbjuder alkoholfria drycker, öl, vin, avec, drinkar, kaffe & te.

Frukost
Vår serverade pensionatsfrukost består av lokala råvaror. Frukost på vardagar serveras enligt de tider ni har önskemål om.

Ombergs Turisthotell Exklusivt

Hela Ombergs Turisthotell är en mötesplats och ni kan om ni vill boka hela hotellet helt för er själva!

Här har ni möjlighet att mötas ostört och kan boka och hela Ombergs Turisthotell. Vi har traditionella konferenslokaler men ni också tillgång till de allmänna utrymmena helt för er själva.
Fritt WI-FI finns på hela pensionatet.

Vi har totalt 28 bäddar fördelat på 14 sovrum.

Boka ett konferenspaket!

Tvådagarskonferens

Dagar med effektiva möten och pauser med promenader på berget. Vällagade luncher och en fyrarätterssupé på kvällen.

Kom till oss på Ombergs Turisthotell och er tvådagarskonferens har börjat – vi finns här för er!

Ni ankommer till Ombergs Turisthotell på förmiddagen och startar dagen med kaffe och smörgås på hembakt surdegsbröd.

Efter några timmars effektivt möte serveras vår tvårätters lunch. Ta en bensträckare ute innan ni tar plats i arbetsrummet igen. Under eftermiddagen dukar vi upp eftermiddagsfika. Ni arbetar på några timmar till innan paus då ni checkar in på rummen.

Vila, spring en sväng på berget eller ta någonting gott att dricka på balkongen. På kvällen återsamlas ni och avnjuter en fyrarätters middag i restaurangen och det finns också möjlighet att beställa vinpaket eller alkoholfritt dryckespaket. Fortsätt med intressanta samtal efter middagen kanske i loungen framför brasan. Dra er tillbaka till rummet när ni är mätta och nöjda med dagen.

Börja morgonen med en promenad innan ni äter vår goda frukost i matsalen. Möts några timmar och gör ett avbrott för förmiddagsfika. Njut gärna ute ute på verandan för att få lite ny energi innan nästa mötespass fortsätter. Denna dag serveras vår två rätters lunch och dagen avslutas med kaffe och bakverk.

Dag 1

 • Förmiddagsfika med smörgås.
 • Tvårätters lunch. Serverad varmrätt & dessert
 • Eftermiddagsfika.
 • Fyrarätterssupé.
 • Övernattning i våra sovrum.

Dag 2

 • Serverad pensionatsfrukost
 • Förmiddagsfika.
 • Tvårätters lunch. serverad varmrätt & dessert.
 • Eftermiddagsfika

Detta paket går att boka med ankomst måndag-torsdag året runt.

Lunch-lunchkonferens

Uppstart på jobbet och fortsatta samtal i bilen. Vällagad lunch vid ankomst och fyrarättersmiddag på kvällen.

Kom till oss på Ombergs Turisthotell och er lunch-lunchkonferens har börjat – vi finns här för er!

Ni ankommer till oss lagom till lunch där vår tvårätters lunch väntar. Under eftermiddagen dukar vi upp eftermiddagsfika. Fortsätt en stunds arbete till innan ni checkar in på rummen.

Vila, spring en sväng på berget eller ta någonting gott att dricka på balkongen. På kvällen återsamlas ni och avnjuter en fyrarätters supé i restaurangen och det finns också möjlighet att beställa vinpaket eller vinprovning i egen regi då ni får provsmaka två viner till varje rätt och tillsammans smaka på och samtala om vinerna?  Dra er tillbaka till rummet när ni är mätta och nöjda med dagen.

På morgonen serveras vår pensionatsfrukost. Dagen påbörjas och sedan gör ni ett avbrott för förmiddagsfika. Ta gärna med er kaffekoppen ut på verandan och fortsätt mötet där. Vistelsen avslutas med tvårätters lunch.

Dag 1

 • Tvårätters lunch. Serverad varmrätt & dessert.
 • Eftermiddagsfika.
 • Fyrarätterssupé.
 • Övernattning i våra sovrum.

Dag 2

 • Serverad pensionatfrukost.
 • Förmiddagsfika.
 • Tvårätters lunch. Serverad varmrätt & dessert.

Detta paket går att boka med ankomst måndag-torsdag året runt.

Dagkonferens

Komma bort från kontoret och fokusera helt på mötet. Få inspiration i en annan miljö och njut av god mat. 

Kom till oss på Ombergs Turisthotell och dagkonferens har börjat – vi finns här för er!

Ni ankommer till Ombergs Turisthotell på morgonen och här väntar kaffe och smörgås på härbakt surdegsbröd. Efter en stunds mingel startar dagen. Ni arbetar effektivt några timmar och runt lunchtid återkommer ni till restaurangen för att äta vår tvårätters lunch.

Ta en bensträckare ute innan ni fortsätter mötet. Under eftermiddagen dukar vi upp eftermiddagsfika med kaffe, bakverk och en stärkande smoothie. Färdiga efter en givande dag åker ni sedan hemåt.

 • Förmiddagsfika med smörgås.
 • Tvårätters lunch. Serverad varmrätt & dessert
 • Eftermiddagsfika

Detta paket går att boka med ankomst måndag-torsdag året runt.

Walkingmeeting

Vandring på berget och kreativa möten längs vägen. Reflektioner i konferensen och god mat i restaurangen.

Kom till oss på Ombergs Turisthotell och ert Walking-meeting har börjat – vi finns här för er!

Ni ankommer till Ombergs Turisthotell på förmiddagen och här väntar kaffe med smörgås. Efter en stunds fika startar ni inne för att dra upp riktlinjerna för dagens möte. Därefter ger ni er ut på berget och med er från oss har ni Picknicklunch.

Med er har ni kanske uppgifter som ska lösas, strategier som ska dras upp eller reflektioner som ska göras. Picknicken och eftermiddagsfikat njuter ni av på någon vacker plats. Vänd tillbaka mot pensionatet på eftermiddagen och summera dagen. Checka sedan in på rummet, vila en stund eller ta någonting gott att dricka på balkongen.

På kvällen avnjuter ni en fyrarätterssupé i restaurangen innan ni drar er tillbaka till rummet igen för att sova efter en givande arbetsdag.

På morgonen serveras pensionatsfrukost och senare på dagen förmiddagsfika och tvårätterslunch. Därefter är det dags att återvända till jobbet igen med nya mål i sikte!

Dag 1

 • Ev. Förmiddags fika vid ankomst.
 • Vandringslunch.
 • Fyrarätterssupé.
 • Övernattning i våra sovrum.

Dag 2

 • Serverad pensionatfrukost.
 • Förmiddagsfika.
 • Tvårätters lunch. Serverad varmrätt & dessert.

Detta paket går att boka med ankomst måndag-torsdag året runt.

Kick-off

Skattjakt på marken eller Zipline bland trädtopparna. Inspirerande möten och glada skratt vid fyrarätterssupén!

Kom till oss på Ombergs Turisthotell och er Kick-off har börjat – vi finns här för er!

Ni ankommer till Ombergs Turisthotell på förmiddagen eller vid lunch. Mätta och laddade ger ni er iväg upp på berget eller ut på Vättern för en givande aktivitetseftermiddag. Vi har både fartfyllda och lugnare aktiviteter att erbjuda. Vi packar så att ni kan ta med eftermiddagsfikat. Väl tillbaka checkar ni in på rummet, tar någonting gott att dricka på balkongen eller vilar. På kvällen avnjuter ni en fyrarätterssupé i restaurangen innan ni drar er tillbaka på rummet.

Vakna i lugn och ro innan ni intar en stärkande frukost i matsalen. Efter det checkar ni ut och börjar färden hemåt som ett stärkt team!

Dag 1

 • Förmiddagsfika med smörgås.
 • Tvårätters lunch. Serverad varmrätt & dessert.
 • Eftermiddagsfika att ta med.
 • Fyrarätterssupé.
 • Övernattning i våra sovrum.

Dag 2

 • Serverad pensionatfrukost.

Detta paket går att boka med ankomst måndag-torsdag året runt med aktiviteter anpassade efter årstid.

Helpension

Tidig morgon på kontoret och en rykande kopp kaffe vid ankomst. Möten med mål och fyrarätters supé när skymningen faller.

Kom till oss på Ombergs Turisthotell och er Helpension har börjat – vi finns här för er!

Ni ankommer till Ombergs Turisthotell på morgonen. Här väntar kaffe och smörgås. Efter en stunds mingel startar mötet. Ni arbetar några timmar och runt lunchtid återkommer ni till restaurangen för att äta vår tvårätters lunch. Ta en bensträckare ute i vår vackra natur som ligger i direkt anslutning till pensionatet.

Under eftermiddagen dukar vi upp eftermiddagsfika. Ni jobbar vidare några timmar innan ni tar en paus för att checka in på rummen. Vila, spring en sväng på berget eller ta någonting gott att dricka på balkongen.

På kvällen återsamlas ni och avnjuter en fyrarätters supé i restaurangen och det finns också möjlighet att beställa vinpaket. Efter en god natts sömn serverar vi vår pensionatsfrukost. Packa ihop, checka ut och styr kosan hem igen med förhoppningsvis ny inspiration och nya mål!

Dag 1

 • Förmiddagsfika med smörgås.
 • Tvårätters lunch. Serverad varmrätt & dessert
 • Eftermiddagsfika.
 • Fyrarätterssupé.
 • Övernattning i våra sovrum.

Dag 2

 • Serverad pensionatfrukost.

Detta paket går att boka med ankomst måndag-torsdag året runt.

Bokningsförfrågan

Ring eller maila oss! Bokningen har öppet alla dagar året runt.

Ring oss

0144-330 02 eller 0733-033 002

Epost

info@ombergsturisthotell.com